Aarhus Søfarts Museum

Museet er nu klar til at vise nogle af herlighederne frem. Torsdag den 1. september 2016 havde vi valgt at åbne containerdørene for publikum i en Grand Opening, og fremover vil der være åbent for publikum hver tirsdag eftermiddag.

Aarhus Søfarts Museum blev officielt indviet den 3. juni 2009, men havde på det tidspunkt fungeret i næsten to år. Havnedirektør Bjarne Mathiesen foretog den officielle indvielse, overværet af blandt andre rådmand Laura Hay, tidligere borgmester Thorkild Simonsen og tidligere havnedirektør Kaj Schmidt.

På det tidspunkt havde museet til huse i den tidligere gatebygning på nordhavnen i Aarhus, på mellemkajen mellem pier 3 og pier 4.

I oktober 2013 blev dette lejemål imidlertid opsagt, hvilket medførte, at museet i øjeblikket står uden lokaler og derfor – desværre – ikke kan modtage gæster. De fleste effekter opbevares i containere på en plads ved Hveensgade (mellem Shippinghuset og Pakhus 77) i nordhavnen i Aarhus. Siden har frivillige kræfter arbejdet ihærdigt på at skabe udstillinger, hvilket nu er lykkedes. Udstillingerne er fra september 2016 tilgængelige for publikum.

Mange kræfter arbejder på at finde lokaler, hvor huslejen ligger indenfor museets formåen, ligesom der forhandles til flere sider om sponsorater mv., som kan finansiere et nyt lejemål.

Se mere på http://www.aarhussoefartsmuseum.dk

Skriv til os

21699556