2016 Skoleskibet Danmark

Aarhus Søhistoriske Selskab, Træskibsforeningen i Aarhus og Aarhus Beddingslaug

Mere end 100 medlemmer dels fra Træskibsforeningen og dels fra Søhistorisk havde en stor oplevelse onsdag eftermiddag.

Her er nogle billeder fra riggerværkstedet på Sumatravej og fra Danmark. Dagen sluttede med et godt besøg på Aarhus Bedding.

Se billeder her

Onsdag den 14. oktober inviteres til en udflugt på Aarhus Havn med dette program

Kl 15.00 Mødested pakhus på Sumatravej overfor det tidligere SOK. ( der kommer et kort)

(Hvis man ikke kan nå det til kl 15:00, så kan man støde til senere)

Arrangementet er gratis. Der må gerne tages en bekendt med.

I pakhuset er anbragt riggen til Skoleskibet Danmark og vi skal se skibets besætning udføre det igangværende riggerarbejde med klædning af vanter og stag. Samtidig kan vi komme tæt på masterne, der nu ligger ned for eftersyn og reparation.

Kl ca. 16:00 er vi i egne biler kørt til kaj 79 Pier 3 .

Vi besøger skoleskibet, der ligger ved Pier 3 i bassin 7. Maskinchef Morten Risom er vært og vi får lov, at se dele af skibet incl. maskinrummet, som ellers ikke vises frem.
Vi skal også se entreprenør Henrik Grønborg, der har en stor opgave med fornyelse af ”Flådedækket”, renovering af styremaskinen m.m.
Det bliver nok lidt mere end det sædvanlige ”Åbent skib” besøg

Kl ca 17:??

Når vi har set os mætte på skoleskibet går eller kører vi til Aarhus Bedding ved siden af ”Søsporten” inderst i Lystbådehavnen.
Der er veteranisbryderen ”Loke” på bedding. Den er køllagt i 1921 og er nittet i en overlapskonstruktion omkring en centerkølskinne..

Se mange billeder af Loke ved at trykke HER

Aarhus Bedding er opført i 1933 samtidig med Lystbådehavnen. Den er ejet af Aarhus Kommune og forpagtet af Aarhus Beddingslaug, der er en frivillig forening.

Der beddingssættes mellem 30 og 4o store fartøjer om året og vi åbner porten til det originale spil, der oprindeligt med dobbelthal kunne tage tremastede skonnerter på 150 tons deplacement. I dag tages max 100 tons, som spillet klarer fint i lavt gear med enkelthal.

SOM LOVET VAR DER DER EN NY RUNDVISNING PÅ SKOLESKIBET DANMARK TIRSDAG DEN 8. DECEMBER KL 19:00
Der var stor interesse for det ekstra besøg på DANMARK den 8. december. Nu manglede kun topstangen på formasten for at alle tre master var rejst.
Tilmeldingen til 20 deltagere lykkedes, så to hold med ti i hver fik en interessant rundvisning med mange spørgsmål og svar.
Se billeder fra skibet. Se en film med billeder fra de to rundvisninger

Tag også med en tur i Stormasten

Skriv til os

21699556